Optymalizacja kosztów w gastronomii
- Szczegóły
- Utworzono: środa, 13, sierpień 2014 13:56
- Odsłony: 5771
Zyskowna restauracja, która przetrwa na rynku wiele lat - kto o takiej nie marzy? Aby to osiągnąć trzeba działać w sposób efektywny i skuteczny. Jednym ze sposobów osiągnięcia zysku jest redukcja kosztów. W tym artykule dowiesz się między innymi o tym, czym jest Food Cost i jak go wyliczać. A także jak ważne jest magazynowanie oraz zaopatrzenie w gastronomii. |
Jak "załatwić sprawę" z sanepidem?
- Szczegóły
- Utworzono: piątek, 08, sierpień 2014 10:39
- Odsłony: 12158
Kontrola sanepidu to coś, czego obawia się wielu przedsiębiorców. W tym artykule przedstawimy zagadnienia na temat jak "załatwić sprawę" z Państwową Izbą Sanitarną. W poniższej poradzie, między innymi o tym, jakie wymogi prawne trzeba spełnić, co w wyposażeniu restauracji jest wymagane, a także na co zwraca uwagę inspekcja, podczas kontroli w naszym lokalu gastronomicznym. |