pobierz-porady-dla-gastronomii

Wszystko co musisz wiedzieć o kuchni w restauracji

+ 2
+ 2
 kuchnia restauracja Kuchnia to centralne miejsce każdej restauracji. To od poziomu i jakości wyposażenia kuchni zależy szybkość przygotowywania zamówień i ich serwowania. Mogę one być  mniejsze i większe, wyposażone droższym i tańszym sprzętem. Jednak zawsze muszą być przede wszystkim starannie zaprojektowane i wygodne w użyciu, by personel kuchenny bez zbędnych przeszkód mógł pracować i realizować zamówienia.

Restauracje przyjazne psom – czy naprawdę potrzebne?

+ 1
+ 1

Pies – przyjaciel człowieka, przez wielu traktowany jako członek rodziny, którego powinno się zabierać ze sobą gdziekolwiek się idzie – do kina, do restauracji czy do znajomych. Czy w naszym kraju wyjście do restauracji z czworonożnym przyjacielem jest łatwe? Czy są lokale, które są im przyjazne?

pies w restauracji

Najważniejsze obowiązki właściciela restauracji

+ 0
+ 1

Prowadzenie restauracji to wyzwanie. Wymaga to wiele wysiłku, szczególnie wtedy, kiedy będąc właścicielem jesteś przy okazji managerem i dostawcą, a czasem nawet kelnerem. Dodatkowo właściciel musi być nadzorcą nad pracownikami i sprawdzać regularnie, czy prawidłowo wywiązują się ze swoich obowiązków, podejmować decyzje dotyczące wszystkich aspektów funkcjonowania restauracji, a także dbać o pozytywny wizerunek lokalu i dobrą o nim opinię. obowiazki wlasciciel restauracji

Jak radzić sobie z wakacyjnym spadkiem liczby klientów?

+ 0
+ 1

Lato to zazwyczaj okres zmniejszonej liczby klientów restauracji. Utrzymanie odpowiedniego poziomu zamówień może się okazać problematyczne. Urlopy, spotkania z rodziną i znajomymi na świeżym powietrzu nie sprzyjają odwiedzaniu restauracji. Jak zatem zadbać o swój lokal by podczas wakacji nie świecił on pustkami, a wydatki nie przekraczały zysków?

lato w restauracji

Jak zaoszczędzić pieniądze przy otwieraniu restauracji?

+ 1
+ 1

Otwarcie restauracji to dla wielu marzenie życia. Trzeba wtedy zadbać o wiele spraw – napisać biznesplan, wybrać lokalizację, wybrać nazwę. Kolejne ważne kwestie to wyposażenie: meble, nakrycia stołów, a także reklama, menu i dziesiątki innych ważnych spraw. Wszystko to pochłania ogromne środki, z którymi na początku rozkręcania biznesu może być dość krucho. Środki finansowe szybko się kurczą, a wydatków jest nieskończenie wiele. oszczednosci restauracja