pobierz-porady-dla-gastronomii

Rok 2020 w gastronomii - podsumowanie

+ 0
+ 0

Mijający rok dla wszystkich odbywał się pod znakiem koronawirusa. Zamykanie restauracji, praca tylko na wynos i z dostawą, otwieranie lokali, zmniejszanie liczby osób, które można przyjąć, praktycznie całkowite rozluźnienie, aż po ponowny lockdown. Jaka przyszłość czeka branżę w kolejnym roku? rok 2020 gastronomia

10 rzeczy, które powinieneś wiedzieć o otwieraniu restauracji

+ 0
+ 0

 

Przygotowanie do otwarcia restauracji to niełatwe zadanie. Jest wiele spraw, o które należy zadbać – od finansowania po zatrudnienie. Poznaj 10 podstawowych obszarów, którymi musisz się koniecznie zająć zanim przyjmiesz pierwszych gości. restauracja 10 zasad

Negatywne opinie o restauracji – jak sobie z nimi radzić?

+ 1
+ 0

Opinie o restauracji mogą być dobrodziejstwem, ale również zmorą. Każdy z właścicieli lokalu gastronomicznego musi mieć na względzie, że nie każdemu gościowi da się dogodzić w 100% i na pewno nie wszystkie opinie, jakie się będą pojawiały będą pozytywne.  opinie o restauracji

Czy otwarcie lokalu obok konkurencji to dobry pomysł?

+ 0
+ 0

W miastach coraz częściej widzimy otwierające się nowe lokale gastronomiczne obok innych, już istniejących. Czy ma to sens? Dziś się nad tym zastanowimy, rozważymy wszytkie za i przeciw. restauracja konkurencja

Jak reklamować sylwestra w restauracji?

+ 0
+ 0

Sylwester zbliża się wielkimi krokami. Pozostaje już niewiele czasu, by pozyskać gości. Jeśli Ty nadal ich nie masz to najwyższy czas na reklamę Twojej propozycji sylwestrowej. Jak reklamować skutecznie? Poznaj sprawdzone sposoby. sylwester w restauracji