pobierz-porady-dla-gastronomii

Jak oszczędzać w lokalu gastronomicznym?

+ 0
+ 0

Konkurencja na rynku gastronomicznym jest ogromna. To zmusza do coraz bardziej racjonalnego planowania cen dań w menu i wydatków. Te drugie można skutecznie ograniczać bez negatywnego wpływu na jakość oferowanych potraw. Tylko takimi oszczędnościami można zmniejszyć koszty, przyciągnąć większą liczbę klientów, a nawet zwiększyć obroty. jak oszczedzac w restauracji

Kelnerski savoir vivre

+ 1
+ 3
Kelner to wizytówka każdego lokalu gastronomicznego. Ktoś, kto powinien od progu witać i zachęcać klientów do skorzystania z usług. To osoba, od której wymaga się wielu umiejętności przede wszystkim sprzedażowych. Kelner sprzedaje bowiem lokal i to, co może on Gościom zaoferować. Nie z bez przyczyny porównywany jest często z psychologiem, ponieważ powinien wiedzieć, kiedy i jakie pytanie klientowi, zadać by zaspokoić jego potrzeby. kelnerskie savoi vivre

8 cech must have systemu POS

+ 0
+ 0
Dobrze funkcjonująca restauracja składa się z wielu współgrających elementów. Pracownicy, wysoka jakość produktów, sprzęt, oprogramowanie. To ostatnie zdecydowanie ułatwia prowadzenie lokalu gastronomicznego w czasach, kiedy klienci mają coraz wyższe wymagania, a zwykła kasa fiskalna nie przystaje do oczekiwań. Jak jednak wybrać najlepszy system spośród tak wielu dostępnych na rynku. 8 cech systemu pos

6 korzyści wyboru profesjonalnego dostawcy systemu POS

+ 2
+ 2

System gastronomicznego to ważny element funkcjonowania każdego lokalu gastronomicznego. Znaczenie ma tutaj nie tylko rodzaj oprogramowania, ale i dostawca. Dobry dostawca jest gwarancją dobrej konfiguracji oprogramowania i dostosowania go w pełni do wymagań kupującego. korzysci wyboru profesjonalnego dostawcy systemu pos

Jak wyeliminować nadużycia pracownicze?

+ 0
+ 0
Kontrola pracy pracowników to konieczność. Jest ona bardziej wydajna, gdy możemy korzystać z rozwiązań ku temu dedykowanych. Jednym z nich są liczniki do piwa lanego, które montowane są na beczkach typu KEG. To doskonałe rozwiązane dla wszelkiego typu lokalów gastronomicznych, w których serwuje się piwo wprost z beczki tj. puby, bary, restauracje, kluby, dyskoteki. eliminacja naduzyc pracowniczych