Porady dla gastronomii

Porady dla gastronomii Cz臋艣膰 1

Z POWODU PRZEJ艢CIOWYCH PROBLEM脫W TECHNICZNYCH NIE DZIA艁A POBIERANIE PLIK脫W. W PRZYPADKU ZAINTERESOWANIA PORADAMI W PDF PROSIMY O KONTAKT POD ADRESEM: INFO@DLA-GASTRONOMII.PL. ZA UTRUDNIENIA SERDECZNIE PRZEPRASZAMY.

 

Opis zawarto艣ci pliku: Zbi贸r porad z sierpnia 2014 r.

Spis tre艣ci:

Jak "za艂atwi膰 spraw臋" z sanepidem?
Optymalizacja koszt贸w w gastronomii
Jak u艂o偶y膰 dobre menu?
Jak za艂o偶y膰 w艂asn膮 restauracj臋?
Odpowiedni wystr贸j w restauracji
System monitoringu w gastronomii
Jak szybciej realizowa膰 zam贸wienia?
Wyeliminuj pomy艂ki w swojej restauracji
Muzyka w lokalu gastronomicznym
Popraw wydajno艣膰 swoich pracownik贸w
Jak poprawnie przechowywa膰 wino?
E-marketing w gastronomii

.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................

3
6
8
10
13
15
17
19
23
25
28
31

Ustawa o bezpiecze艅stwie 偶ywno艣ci i 偶ywienia

 

USTAWA z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpiecze艅stwie 偶ywno艣ci i 偶ywienia.

 

Rozporz膮dzenie - wymagania prawa 偶ywno艣ciowego

ROZPORZ膭DZENIE (WE) NR 178/2002 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiaj膮ce og贸lne zasady i wymagania prawa 偶ywno艣ciowego, powo艂uj膮ce Europejski Urz膮d ds. bezpiecze艅stwa 偶ywno艣ci oraz ustanawiaj膮ce procedury w zakresie bezpiecze艅stwa 偶ywno艣ci

Rozporz膮dzenie w sprawie higieny 艣rodk贸w spo偶ywczych

ROZPORZ膭DZENIE (WE) NR 852/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny 艣rodk贸w spo偶ywczych.

Rozporz膮dzenie w sprawie warunk贸w technicznych budynk贸w

 ROZPORZ膭DZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunk贸w technicznych, jakim powinny odpowiada膰 budynki i ich usytuowanie.

Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Porady dla gastronomii Cz臋艣膰 2

Opis zawarto艣ci pliku: Zbi贸r porad z pa藕dziernika 2014 r.

Spis tre艣ci:

Karty podarunkowe w restauracji
Kelnerskie grzechy g艂贸wne
Program lojalno艣ciowy w restauracji
Najlepsza nazwa dla restauracji
System sprzeda偶y czy kasa fiskalna?
Halloweenowe atrakcje w lokalu

.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
..............................................................
..............................................................

3
5
8
10
13
17

Porady dla gastronomii Cz臋艣膰 3

Opis zawarto艣ci pliku: Zbi贸r porad z listopada 2014 r.

Spis tre艣ci:

 

Sprzedawaj wi臋cej z S4H - cykl poradnikowy
Pierwsze kroki z systemem S4H
10 zasad zarz膮dzania restauracj膮 cz. 1
Reklamuj, promuj... czyli zasady zarz膮dzania restauracj膮 cz. 2

.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................

3
4
10
13

Rozporz膮dzenie w sprawie obiekt贸w hotelarskich

OBWIESZCZENIE MINISTRA GOSPODARKI z dnia 24 stycznia 2006 r. w sprawie og艂oszenia jednolitego tekstu rozporz膮dzenia Ministra Gospodarki i Pracy w sprawie obiekt贸w hotelarskich i innych obiekt贸w, w kt贸rych 艣wiadczone s膮 us艂ugi hotelarskie.

 

Rozporz膮dzenie zmieniaj膮ce rozporz膮dzenie w sprawie obiekt贸w hotelarskich

ROZPORZ膭DZENIE MINISTRA SPORTU I TURYSTYKI z dnia 16 listopada 2011 r. zmieniaj膮ce rozporz膮dzenie w sprawie obiekt贸w hotelarskich i innych obiekt贸w, w kt贸rych s膮 艣wiadczone us艂ugi hotelarskie.

Rozporz膮dzenie w sprawie op艂at zaszeregowania obiektu hotelarskiego

ROZPORZ膭DZENIE MINISTRA SPORTU I TURYSTYKI z dnia 29 grudnia 2010 r. w sprawie op艂at zwi膮zanych z zaszeregowaniem obiektu hotelarskiego.

Porady dla gastronomii Cz臋艣膰 4

Opis zawarto艣ci pliku: Zbi贸r porad z grudnia 2014 r.

Spis tre艣ci:

Sprzeda偶 na S4H POS - Sprzedawaj wi臋cej z S4H cz.2
Gastronomiczne trendy na rok 2015
Szcz臋艣liwego Nowego Roku 2015!

.............................................................
.............................................................
.............................................................

3
11
15

Porady dla gastronomii Cz臋艣膰 5

Opis zawarto艣ci pliku: Zbi贸r porad ze stycznia 2015 r.

Spis tre艣ci:

Dbaj o finanse, organizuj promocje - zasady zarz膮dzania restauracj膮 cz. 3
Nawet najlepsze menu to za ma艂o
5 postanowie艅 noworocznych dla restauracji
Wykorzystaj geolokalizacj臋, czyli Foursquare w akcji!
9 rzeczy, kt贸re musisz wiedzie膰 o menu restauracji

.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................

3
7
9
11
16

Porady dla gastronomii Cz臋艣膰 6

Opis zawarto艣ci pliku: Zbi贸r porad z lutego 2015 r.

Spis tre艣ci:

Najlepsza lokalizacja dla Twojej restauracji
Walentynki w restauracji
Zasady zarz膮dzania restauracj膮 鈥 cz臋艣膰 4

.............................................................
.............................................................
.............................................................

3
8
11

Ustawa o wychowaniu w trze藕wo艣ci

USTAWA z dnia 26 pa藕dziernika 1982 r. o wychowaniu w trze藕wo艣ci i przeciwdzia艂aniu alkoholizmowi.

Porady dla gastronomii cz臋艣膰 7

Opis zawarto艣ci pliku: Zbi贸r porad z marca 2015 r.

Spis tre艣ci:

10 zasad zarz膮dzania restauracj膮 - cz臋艣膰 5 鈥 ostatnia
13 zasad budowy strony internetowej dla restauracji
Wielkanocna oferta dla Twoich klient贸w

.............................................................
.............................................................
.............................................................

3
6
13

Porady dla gastronomii cz臋艣膰 8

Opis zawarto艣ci pliku: Zbi贸r porad z kwietnia i maja 2015 r.

Spis tre艣ci:

Napiwki w lokalach gastronomicznych
Restauracja przyjazna dzieciom czy restauracja wolna od dzieci?
Jak urz膮dzi膰 ogr贸dek restauracyjny?
Dlaczego Twoja restauracja potrzebuje systemu POS?
10 zalet mobilnych stanowisk sprzeda偶y w restauracji

.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................

3
6
9
12
16

Porady dla gastronomii cz臋艣膰 9

Opis zawarto艣ci pliku: Zbi贸r porad z lipca/grudnia 2015 r.

Spis tre艣ci:

Znasz najlepsz膮 reklam臋 dla restauracji?
Sprawdzone sposoby na zwi臋kszenie liczby klient贸w
5 zalet wi-fi w lokalu gastronomicznym
7 zasad zatrudniania w restauracji
Program lojalno艣ciowy dla Twojej restauracji
Jak przygotowa膰 si臋 do otwarcia restauracji?
11 pomys艂贸w na 艣wi膮teczn膮 promocj臋 restauracji
Gastronomiczne trendy na rok 2016

.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................

3
6
9
11
14
18
21
24

Porady dla gastronomii cz臋艣膰 10

Opis zawarto艣ci pliku: Zbi贸r porad ze stycznia/lutego 2016 r.

Spis tre艣ci:

Mobile marketing dla restauracji
Jak wyposa偶y膰 lokal gastronomiczny
Jak osi膮gn膮膰 sukces otwieraj膮c restauracj臋?
Jak wyeliminowa膰 nadu偶ycia pracownicze?
8 cech must have systemu POS
6 korzy艣ci wyboru profesjonalnego dostawcy systemu POS

.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................

3
6
9
13
15
18

Porady dla gastronomii cz臋艣膰 11

Opis zawarto艣ci pliku: Zbi贸r porad z marca 2016 r.

Spis tre艣ci:

Kelnerski savoir vivre
Jak oszcz臋dza膰 w lokalu gastronomicznym?
Jak zbudowa膰 najlepsz膮 stron臋 www dla restauracji?

.............................................................
.............................................................
.............................................................

3
7
10
Strona 1 z 2