pobierz-porady-dla-gastronomii

Podstawowe zasady układu restauracji

+ 0
+ 0
Każda restauracja, niezależnie od jej rodzaju, ma podstawowy i niezmienny układ. Obejmuje on kilka ogólnych obszarów m in. kuchnia, jadalnia, zaplecze i toalety. Niestety często właściciele koncentrują się w głównej mierze na sali, gdzie ustawione są stoliki pomijając inne przestrzenie typu poczekalnia. Może to powodować niedogodności dla gości, a również negatywnie wpływać na ogólne postrzeganie restauracji. Jak zatem dobrze zaplanować każdą przestrzeń lokalu gastronomicznego? uklad restauracji

Savoir vivre w restauracji

+ 0
+ 0

Odwiedziny w restauracji, szczególnie ekskluzywnej mogą u niektórych budzić obawy. Zupełnie niepotrzebnie, warto zapoznać się z zasadami savoir vivre obowiązującymi w  lokalach gastronomicznych i sie do nich stosować. Wtedy na pewno nie popełnimy żadnego faux pas.

restauracja savoir vivre

Tajemniczy klient w restauracji

+ 0
+ 0

Chcesz sprawdzić i poprawić jakość usług świadczonych w Twoim lokalu? Skorzystaj z usług tajemniczego klienta. "Tajemniczy klient" to jedno z najlepszych rozwiązań kontroli jakości i coraz bardziej popularna metoda zbierania informacji na temat funkcjonowania lokalu gastronomicznego. tajemniczy klient restauracja

Zezwolenie na sprzedaż alkoholu w restauracji

+ 0
+ 0

Otwierasz restaurację i chcesz w niej sprzedawać i podawać alkohol? Musisz wiedzieć, że wymaga to uzyskania zezwolenia na jego sprzedaż. Posiadanie zezwolenia na sprzedaż alkoholu to obowiązek każdego sprzedawcy, dlatego warto zapoznać się z procedurami uzyskiwania zezwolenia oraz jego rodzajami. alkohol restauracja

Jak otworzyć małą restaurację?

+ 0
+ 0

Małe restauracje to często spełnienie marzeń o zaistnieniu na rynku gastronomicznym. Mają one wiele zalet w porównaniu do dużych lokali. Co ważne panuje w nich przyjemna, często rodzinna atmosfera. To przytulne miejsca, w których można się odstresować przy filiżance kawy po ciężkim dniu pracy.  mała restauracja