pobierz-porady-dla-gastronomii

Zero waste w gastronomii

+ 0
+ 0

Śmiecimy. Tworzymy coraz więcej odpadów. Produkcja odpadów rośnie z roku na roku. Trzeba sobie to powiedzieć otwarcie, jeśli nie zmienimy swojego postępowania, niebawem odpady zaczną wyzierać z każdego miejsca na naszej planecie. Z pomocą przychodzi nam filozofia „zero waste”. Popularna zagranicą i coraz popularniejsza u nas. Ostatnio wkracza też za progi lokali gastronomicznych. To miejsca, gdzie śmieci produkuje się bardzo dużo, a często też jedzenie się po prostu marnuje. zero waste w gastronomii

5 najczęstszych błędów restauratorów

+ 0
+ 0

Co wpływa na odniesienie sukcesu w branży gastronomicznej? Co powoduje, że niektóre restauracje cieszą się niesłabnącą popularnością, a inne zamykają się w krótkim czasie po ich otwarciu? Początkujący restauratorzy często nie zdają sobie sprawy, że otwarcie restauracji to ogromne wyzwanie. Poznajcie kilka najczęstszych błędów, których należy unikać, by utrzymać się na gastronomicznym rynku.

najczestsze bledy restauratorow

14 pomysłów na skuteczny marketing dla restauracji

+ 0
+ 0

Konkurencja na rynku gastronomicznym jest bardzo duża. Trzeba dać z siebie wszystko, by odnieść sukces i utrzymać restaurację. Konieczna jest do tego odpowiednia strategia marketingowa. Zebraliśmy najlepsze pomysły, które na pewno pomogą ulepszyć Twój biznes. marketing dla restauracji 1

Jak promować zdrowe żywienie w restauracji?

+ 0
+ 0

Zdrowe odżywianie to trend, ale i konieczność. Polska jest w czołówce krajów z najwyższą liczbą osób otyłych i z nadwagą. Jednak coraz więcej osób jest świadomych, stara się odżywiać zdrowo i dbać o swoją sylwetkę. To dobra wiadomość dla chcących otworzyć restaurację ze zdrową kuchnią czy poszerzyć menu o dania FIT. zdrowe jedzenie restauracja

Podstawowe zasady układu restauracji

+ 0
+ 0
Każda restauracja, niezależnie od jej rodzaju, ma podstawowy i niezmienny układ. Obejmuje on kilka ogólnych obszarów m in. kuchnia, jadalnia, zaplecze i toalety. Niestety często właściciele koncentrują się w głównej mierze na sali, gdzie ustawione są stoliki pomijając inne przestrzenie typu poczekalnia. Może to powodować niedogodności dla gości, a również negatywnie wpływać na ogólne postrzeganie restauracji. Jak zatem dobrze zaplanować każdą przestrzeń lokalu gastronomicznego? uklad restauracji