pobierz-porady-dla-gastronomii

Jak rozwiązywać reklamacje w restauracji?

+ 1
+ 0

Reklamować można wszystko od obuwia, sprzętu elektronicznego po żywność z marketu, a nawet dania zamawiane w restauracji. Prowadząc lokal gastronomiczny musisz mieć świadomość, że również w Twojej restauracji mogą się pojawić klienci, którzy nie będą zadowoleni z poziomu świadczonych usług. reklamacja w restauracji

Dlaczego restauracje tak szybko upadają?

+ 1
+ 0
Statystyki są bezlitosne – aż 60% restuarcji zamyka się w ciągu pierwszych dwóch lat od ich otwarcia. Co robić by otworzyć lokal z sukcesem i nie popaść w długi? Jak zaplanować biznes by spektakularne otwarcie nie zamieniło się w plajtę dekady.  jak dbac orestauracje

Przygotuj restaurację na wiosnę

+ 1
+ 0

Połowa lutego to dobry czas, by pomyśleć o wiosennej odsłonie restauracji. Co prawda do prawdziwej wiosny mamy jeszcze trochę czasu. Jednak wcześniejsze zaplanowanie wystroju lokalu pozwoli na szybkie wdrożenie zmian. Koniecznie musisz wykorzystać tą wiosenną okazję. wiosna w restauracji

Gastronomiczne trendy na 2017 rok

+ 1
+ 0

Pierwsze dni nowego roku to dobry czas na planowanie działań na cały rok. Warto zrobić podsumowanie poprzedniego roku, zestawienie kosztów i zysków oraz zrewidować działania przynoszące dobre wyniki oraz wyeliminować te, które nie przynoszą pozytywnych efektów, a czasem nawet szkodzą. Dobry pomysł to również zapoznanie się z trendami, jakie zapowiadane są na 2017 rok w gastronomii światowej i krajowej. trendy gastronomiczne 2017

Przygotuj restaurację na Boże Narodzenie

+ 1
+ 1

Początek grudnia to czas, kiedy Twoja restauracja powinna zacząć intensywne przygotowania do Świąt Bożego Narodzenia. To najwyższy czas by pomyśleć o świątecznych akcentach, które sprawią, ze wnętrze stanie się bardziej klimatyczne. To również dobry okres by pomyśleć nad świątecznym cateringiem i przedświątecznymi promocjami.

swieta w restauracji