6 korzyści wyboru profesjonalnego dostawcy systemu POS
- Szczegóły
- Utworzono: środa, 17, luty 2016 15:39
- Odsłony: 2783
System gastronomicznego to ważny element funkcjonowania każdego lokalu gastronomicznego. Znaczenie ma tutaj nie tylko rodzaj oprogramowania, ale i dostawca. Dobry dostawca jest gwarancją dobrej konfiguracji oprogramowania i dostosowania go w pełni do wymagań kupującego. |
Samo oprogramowanie to nie wszystko
Prowadzisz lokal gastronomiczny lub go otwierasz i poszukujesz systemu sprzedaży. Wybierasz oprogramowanie patrząc na jego funkcjonalność, często głównym kryterium jest również cena. Jednak czy patrzysz również, na to kim jest dostawca oprogramowania i jakie ma doświadczenie? To jest nie bez znaczenia, bo brak umiejętności prawidłowego wdrażania może szybko obrócić się przeciwko Tobie i stanowić naprawdę poważny problem.
Czy tanio znaczy dobrze?
Niska cena praktycznie nigdy nie równa się wysoka jakość. Cięcie cen to obniżanie również poziomu wykonania usługi. My uważamy, że konkurowanie samą ceną jest w profesjonalnym biznesie niewskazane, ponieważ niszczy rynek. Restaurator wybierający oprogramowanie o najniższej cenie musi być świadomy, że sam godzi się na wdrożenie oprogramowania, które nie zostało odpowiednio skonfigurowane i wystarczająco dopasowane do oczekiwań. Zazwyczaj niższa cena oznacza bowiem mniejszą ilość czasu przeznaczoną na wdrożenie i szkolenie i wykonanie tego „na pół gwizdka”.
Co możesz zyskać wybierająć dobrą firmę wdrożeniową?
1. Sprawne wdrożenie – profesjonaliści znający się na swojej pracy skonfigurują oprogramowanie szybko i sprawnie. Nie będą tracili czasu na dopasowywanie wielu sposobów konfiguracji do danego lokalu. Przeprowadzając wywiad z właścicielem od razu będą wiedzieli jak skonfigurować system, by w 100% zaspokajał oczekiwania i odpowiadał na wymagania.
Sytuacja z życia – w lokalach spotkaliśmy systemy wdrożone tak, że praktycznie niemożliwym było wykorzystywanie ich do tego, do czego są podstawowo przeznaczone, czyli sprzedaży. W skrajnym przypadku system gastronomiczny służył do wystawiania faktur (!).
2. Dobra inwestycja – raz wydane środki na zakup oprogramowania i wdrożenie będą procentowały każdego dnia podczas korzystania z systemu. Będzie ono ułatwiał pracę, pomagał zarządzać lokalem i szybciej obsługiwać klientów.
Sytuacja z życia – mieliśmy wielokrotnie do czynienia z wdrożeniami systemów wykonanych tak skrajnie żle, że stanowiły one przeszkodę w wykonywaniu pracy, a to już jest niedopuszczalne.
3. Ochronę Twoich danych – przez fachową ekipę konfiguracja i wdrożenie będzie tak przeprowadzone, że Twoje dane będą objęte najwyższą ochroną.
Sytuacja z życia - spotkaliśmy się kiedyś z wdrożeniem, w którym dane dotyczące sprzedaży, czyli te które powinny być ściśle chronione, zostały praktycznie nie zabezpieczone i w każdej chwili mógł do nich uzyskać dostęp ktoś niepowołany, a co gorsze wykorzystać je.
4. Oszczędność czasu – dobrze wykonana konfiguracja to szybsza i łatwiejsza praca. Wydajny system to gwarancja lepszej obsługi klienta, a w efekcie większych zysków.
5. Oszczędność pieniędzy – dobre wdrożenie oprogramowania zagwarantuje jego nieprzerwane działanie i brak konieczności ponoszenia dodatkowych nakładów na usprawnienie działania podczas korzystania.
6. Odpowiednie szkolenie – fachowcy przygotują Ciebie i Twoich pracowników do prawidłowego korzystania z systemu. Poświęcą Ci odpowiednią ilość czasu i najważniejsze kwestie przedstawią w przystępnej formie.
Poszukujesz sprawdzonego dostawcy i wdrożeniowca systemu dla gastronomii czy hotelu – poznaj naszą ofertę i zadzwoń do nas. Chętnie Ci pomożemy!
Autor artykułu: Ewelina Krośnia, e-mail: ewelina@dla-gastronomii.pl O mnie: Doradzam w wyborze systemów gastronomicznych i programów hotelowych. Prowadzę szkolenia z obsługi programów S4H i X2 dla właścicieli, managerów oraz pracowników lokali gastronomicznych i hoteli. |
Dowiedz się więcej:
Wino może uświetnić każdą okazję. Wykwintny obiad czy romantyczna kolacja nie może obejść się bez tego trunku. Jednak, aby wydobyło ono najwyższe walory smakowe spożywanych potraw potrzebne jest wino dobrej jakości. A takie musi być odpowiednio przechowywane. W przeciwnym razie może pogorszyć swoje właściwości. Jak zatem wydobyć z wina jego potencjał z wina i zachować smak? A w końcu jak przechowywać wino, gdy nie mamy własnej piwniczki? |
|
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.