Jak oszczędzać w lokalu gastronomicznym?
+ 0
+ 0
- Szczegóły
- Utworzono: wtorek, 15, marzec 2016 22:15
- Odsłony: 4480
Konkurencja na rynku gastronomicznym jest ogromna. To zmusza do coraz bardziej racjonalnego planowania cen dań w menu i wydatków. Te drugie można skutecznie ograniczać bez negatywnego wpływu na jakość oferowanych potraw. Tylko takimi oszczędnościami można zmniejszyć koszty, przyciągnąć większą liczbę klientów, a nawet zwiększyć obroty. |
Czytaj więcej: Jak oszczędzać w lokalu gastronomicznym? Dodaj komentarz
Kelnerski savoir vivre
+ 1
+ 3
- Szczegóły
- Utworzono: poniedziałek, 07, marzec 2016 10:26
- Odsłony: 19479
Kelner to wizytówka każdego lokalu gastronomicznego. Ktoś, kto powinien od progu witać i zachęcać klientów do skorzystania z usług. To osoba, od której wymaga się wielu umiejętności przede wszystkim sprzedażowych. Kelner sprzedaje bowiem lokal i to, co może on Gościom zaoferować. Nie z bez przyczyny porównywany jest często z psychologiem, ponieważ powinien wiedzieć, kiedy i jakie pytanie klientowi, zadać by zaspokoić jego potrzeby. |
8 cech must have systemu POS
+ 0
+ 0
- Szczegóły
- Utworzono: wtorek, 01, marzec 2016 14:53
- Odsłony: 3348
Dobrze funkcjonująca restauracja składa się z wielu współgrających elementów. Pracownicy, wysoka jakość produktów, sprzęt, oprogramowanie. To ostatnie zdecydowanie ułatwia prowadzenie lokalu gastronomicznego w czasach, kiedy klienci mają coraz wyższe wymagania, a zwykła kasa fiskalna nie przystaje do oczekiwań. Jak jednak wybrać najlepszy system spośród tak wielu dostępnych na rynku. |
6 korzyści wyboru profesjonalnego dostawcy systemu POS
+ 2
+ 2
- Szczegóły
- Utworzono: środa, 17, luty 2016 15:39
- Odsłony: 2784
System gastronomicznego to ważny element funkcjonowania każdego lokalu gastronomicznego. Znaczenie ma tutaj nie tylko rodzaj oprogramowania, ale i dostawca. Dobry dostawca jest gwarancją dobrej konfiguracji oprogramowania i dostosowania go w pełni do wymagań kupującego. |
Jak wyeliminować nadużycia pracownicze?
+ 0
+ 0
- Szczegóły
- Utworzono: środa, 10, luty 2016 11:24
- Odsłony: 3302
Kontrola pracy pracowników to konieczność. Jest ona bardziej wydajna, gdy możemy korzystać z rozwiązań ku temu dedykowanych. Jednym z nich są liczniki do piwa lanego, które montowane są na beczkach typu KEG. To doskonałe rozwiązane dla wszelkiego typu lokalów gastronomicznych, w których serwuje się piwo wprost z beczki tj. puby, bary, restauracje, kluby, dyskoteki. |