Jak szybciej realizować zamówienia?
- Szczegóły
- Utworzono: wtorek, 26, sierpień 2014 12:34
- Odsłony: 6772
Optymalizacja procesu realizacji zamówienia w restauracji to konieczność. Klienci nie lubią czekać. Przychodząc do restauracji liczą na szybką i profesjonalną obsługę, jednak nie zawsze taką dostają. Jak powinna wyglądać idealna realizacja zamówienia? Od czego to zależy? Poznajcie nasze pomysły na lepszą i bardziej wydajną obsługę klienta. |
System monitoringu w restauracji
- Szczegóły
- Utworzono: środa, 20, sierpień 2014 12:38
- Odsłony: 5475
SYSTEM MONITORINGU W RESTAURACJI to inwestycja przynosząca wymierne korzyści. Lepsza wydajność pracowników, eliminacja nadużyć i lepsza kontrola na funkcjonowaniem lokalu to tylko niektóre z szeregu zalet. A co można jeszcze zyskać na jego instalacji? |
Odpowiedni wystrój w restauracji
- Szczegóły
- Utworzono: poniedziałek, 18, sierpień 2014 08:38
- Odsłony: 6134
Wystrój restauracji to jej wizytówka. To nie tylko odpowiednie ustawienie stolików, krzeseł, rozmieszczenie urządzeń i sprzętów. Wystrój odzwierciedla charakter i styl lokalu. Dlatego nie może być on przypadkowy. Musi podkreślać umiejętność łączenia dobrego gustu z wykwintną kuchnią. Dlatego koniecznie przy urządzaniu lokalu trzeba mieć pomysł i trzymać kilku podstawowych zasad. |
Jak założyć własną restaurację?
- Szczegóły
- Utworzono: czwartek, 14, sierpień 2014 11:57
- Odsłony: 3446
Otwarcie własnej restauracji to chyba marzenie każdej osoby, która lubi i umie gotować. Wydaje się bowiem, że do założenia restauracji wystarczą umiejętności kucharskie, dobra lokalizacja i sukces mamy gwarantowany. Jednak nic bardziej mylnego. Założenie własnej restauracji to poważne przedsięwzięcie. O wiele łatwiejsze będzie to jednak przy zastosowaniu podstawowych i sprawdzonych zasad. |
|
Jak ułożyć dobre menu?
- Szczegóły
- Utworzono: czwartek, 14, sierpień 2014 11:20
- Odsłony: 17087
Jak powinna wyglądać dobra karta menu w restauracji? Niejeden z początkujących restauratorów z pewnością zadaje sobie to pytanie. Karta musi być przede wszystkim przemyślana. A dodatkowo interesująca, różnorodna i zwięzła. Jak jednak każdą z tych cech zmieścić w jednym menu? |