pobierz-porady-dla-gastronomii

E-marketing w gastronomii

+ 1
+ 0

Wielu restauratorów myśli, że wystarczy podawać dobre jedzenie, aby przyciągnąć klientów do swojego lokalu. Cóż, bardzo rzadko, ale może się tak zdarzyć. Jednakże w zdecydowanej większości przypadków osiągnięcie sukcesu to składowa wielu elementów, wśród których wchodzi marketing. Dziś zaś przedstawimy e-marketing, czyli internetową wersję tego elementu i ukażemy jego rodzaje, oraz zalety użytku w gastronomii.

strona-internetowa-restauracja

Jak poprawnie przechowywać wino?

+ 2
+ 0

Wino może uÅ›wietnić każdÄ… okazjÄ™. Wykwintny obiad czy romantyczna kolacja nie może obejść siÄ™ bez tego trunku. Jednak, aby wydobyÅ‚o ono najwyższe walory smakowe spożywanych potraw potrzebne jest wino dobrej jakoÅ›ci. A takie musi być odpowiednio przechowywane. W przeciwnym razie może pogorszyć swoje wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci. Jak zatem wydobyć z wina jego potencjaÅ‚ z wina i zachować smak? A w koÅ„cu jak przechowywać wino, gdy nie mamy wÅ‚asnej piwniczki?

wino-gastronomia

Popraw wydajność swoich pracowników

+ 0
+ 0

Pracownicy lokalu gastronomicznego to niezwykle ważny element układanki decydującej o osiągnięciu sukcesu. Powinno się ich ostrożnie i z rozmysłem dobierać. Zwracać należy uwagę na ich efektywność i regularnie ją kontrolować. Poznajcie proste i łatwe sposoby na zwiększenie wydajności swoich pracowników.

wydajnosc-pracownikow-restauracja

Muzyka w lokalu gastronomicznym

+ 0
+ 0

 

Na klimat panujący w restauracji mają wpływ nie tylko wystrój wnętrza, zapachy czy obsługa. W kreacji wizerunku Twojego lokalu może pomóc Ci również muzyka. W zależności od jej rodzaju możesz przyciągnąć do restauracji różne grupy klientów. Wprowadzając klientów w dobry nastrój zwiększysz prawdopodobieństwo ich częstszych wizyt w Twoim lokalu, a w efekcie zwiększysz swoje zyski.

 

muzyka-gastronomia

Wyeliminuj pomyłki w swojej restauracji

+ 1
+ 0

PomyÅ‚ki zdarzajÄ… siÄ™ praktycznie w każdej restauracji. ZwiÄ…zane sÄ… one zazwyczaj z korzystaniem z tradycyjnych sposobów przyjmowania i obsÅ‚ugi zamówieÅ„. Każda pomyÅ‚ka generuje straty czasu, straty surowców, a przede wszystkim, co najważniejsze, może być przyczynÄ… utraty klienta. Jak zatem praktycznie wyeliminować możliwość pomyÅ‚ki w lokalu gastronomicznym?

eliminacja-pomylek-restauracja-system-gastronomiczny